Thursday, 21 June 2012

ceria dan terpesona

assalamualaikum semua...terima kasih kepada CEO @ pengasas blogger kerana memberi peluang muhammad afiq menaip sesuatu di blog ini...kalau dapat jumpa kan best...x nk buat himpunan blogger ke kt kinabalu..hahaha

malam ni x nk cakap banyak..cuma nk menaip banyak-banyak...hua.. penat bekerja alhamdulillah dapat juga meluahkan rindu pada siti normastura...dan laptop beliau ni...:)

malam ni muhammad afiq teringat satu lagu yang happy go lucky dari segi muzik dan instrumental...lirik pula mudah difahami dan dihayati...tanpa membuang masa mari kita bersama lagu tersebut

dituju khas buat Siti NorMastura...:P (maaf kalau x sedap saya nyanyi dan berlakon..hehehe)

kelakar dan lawak dan funny...

ok sekian saja persembahan muhammad afiq..kalau jumpa dengan CEO blog ni kirim salam sejahtera tau...

terima kasih banyak-banyak


22.12.2012, akad nikah, doakan mas dan afiq. amin ;')

Wednesday, 20 June 2012

kinabalu

assalamualaikum yang terlibat dan yang tidak terlibat...

satu hari nanti...muhammad afiq dan siti normastura nk melaungkan 'saya cinta awak siti normastura' di kinabalu...setuju x? kalau setuju tick 'hebat'...ahahaha

pengaruh serita dejavu di kinabalu yang siti normastura suka tonton...tiap-tiap hari ajak muhammad afiq tengok...hehehe

meh kita tengok suasana kinabalu bila berada di puncak...yahoooo :-)

siti normastura...nanti kita cm ni la...sediakan mental dan fizikal

nanti amik pic muhammad afiq cm ni tau siti normastura...

hehehe...yang ni port kita lepak setelah penat mendaki...

harap-harap doa kita termakbul...amin
kinabalu akan ku dakimu jua...:-)

22.12.2012, akad nikah, doakan mas dan afiq. amin ;')



Tuesday, 19 June 2012

Persiapan Ape Ek?

assalamualaikum..dimulakan dengan bismillah

tepat kul 8pm...buletin utama bermula...rancangan yang dari dulu kini dan selamanya...

malam ni aku yang bernama muhammad afiq ingin bercerita persiapan majlis perkahwinan belah muhammad afiq...wah,hari demi hari...family muhammad afiq pun buat persiapan juga...pelahan-pelahan kayuh basikal...hehehe

hari ini,family muhammad afiq menerima perabut-perabut baru dari company abah muhammad afiq...setiap 5 tahun diorang akan menukar perabut...untung tahun ni dapat lagi tukar perabut...alhamdulillah...rezeki muhammad afiq nk mendirikan rumah tangga...rumah family pn makin ceria...

antaranya ialah meja makan set,sofa set,katil queen (warna coklat ikut tema warna perkahwinan)

hehehe...x sabar sangat menantikan detik yang bahagia dan penuh makna...semoga semuanya selamat dan berjalan lancar...Allah mempermudahkan segala urusan kami...Amin

sekian terima kasih...diakhiri dengan alhamdulillah...

22.12.2012, akad nikah, doakan mas dan afiq. amin ;')

Sunday, 17 June 2012

Best Man Win

best man win atau dalam melayu adalah lelaki terbaik menang...

dalam hidup aku,banyak perkara yang telah aku capai dan meneng...semasa tadika aku menang sukaneka dan jd kedua kumpulan terbaik....

semasa sekolah rendah aku menang lagi...bangganya naik pentas dapat top 10 dalam kelas...tiap-tiap tahun lak tu...

sekolah menengah lak,lagi kemenangan aku capai...aku jd ketau platun terbaik negeri perak 2008...paling membanggakan...hahaha alhamdulillah...kejuaraan demi kejuaraan...

tapi yang aku nk sampaikan tentang best man win ni adalah kemenangan aku mendapatkan Siti NorMastura...15 februari 2011 tarik yang amat bermakna kerana aku bergelar tunang Siti NorMastura...siap ada cop mohor tau...hehehe hak milik Siti NorMastura...hehehe tinggal beberapa bulan lagi majlis kami akan dilangsungkan bertempat di wakaf bapak kesayanganku...hehehe secara langsung terus menerus menerusi kaca laptop anda...sapa ada skype nt bole la tgk kami akad...hehehe mudah2an semuanya berjalan dengan lancar dan Allah mempermudahkan segala urusan kami...Aminnn berkat doa family dan sahabat tidak dilupakan...

mulai saat ini.aku la the Best Man Win bagi Siti NorMastura...

22.12.2012, akad nikah, doakan mas dan afiq. amin ;')

tiba tiba aje nak buat entry..

Hadirmu bagaikan bidadari

Melengkapkan langkahku yang terhenti


Kaulah permaisuri gelap dunia tanpamu


Umpama nafasku kan berhenti


Jika kau hilang dalam hidup ini


Percayalah kasih cintaku padamu







buatmu Siti NorMastura yang jauh di mata dekat dihati...love u more :)


jom ramai-ramai nyanyi lagu senyum...enjoy yourself...jom la awakkk...:)


Senyum seindah suria...
yang membawa cahaya...
senyumlah dari hati...
duniamu berseri...
senyum umpama impian dalam kehidupan...
kau tersenyum...ku tersenyum...
kemesraan menguntum...


senyum.... kepada semua...
senyumanmu amatlah bermakna...
senyum membahagiakan..
dengan senyuman...
terjalinlah...ikatan...


hahaha..seronok lagu ni..cuba korang tukar perkataan senyum tu dengan sesuatu yang lain seperti 'kentut'...korang mesti terkentut sambil menyanyi...




suasana pagi sekitar kul 7am di tempat kerja ku....kelebihan datang awal..hahaha

Ayer Tawar...hahaha korang nampak ape yang disampaikan...pengguna wilcha tegar di sekitar Ayer Tawar...terbaik la...patuhi undang-undang jalanraya




Sunday, 10 June 2012

esok ada temuduga

assalamualaikum

seperti yang korang semua tau...sekarang saya bekerja di kencana petroleum...sebenarnya saya masih mencari kerja yang saya betul-betul minat...antara ciri-ciri kerja yang saya minat seperti suasana di tempat kerja yang menyeronokkan...itu yang paling penting..

suasana di tempat kerja memainkan peranan penting untuk bekerja dalam keadaan yang seronok...hati rasa tenang, tertarik apabila diberi kerja,tidak mengeluh apabila kerja lebih masa...itu yang saya nanti-nantikan

kedua adalah gaji...hehehe sape tak nk gaju banyakkn...cm saya target gaji tuk diploma dalam rm1300...agak-agak ok ke...ada ke orang nk amik pekerja yang cm saya ni...hahaha mesti la ada...kalau tak, tak kan la ada company call panggil interview kn...hehehe alhamdulillah...semoga temuduga esok berjalan lancar...

selain itu, dalam menjejaki pekerjaan yang tetap ini, saya juga pentingkan bahagian yang saya minat...saya berminat dalam bahagian elektronik dan elektrik...harap esok tercapai la inpian saya.... nk tau saya dapat tawaran kerja di mana...?

ini alamat dia...hehehe


MSP Industries Sdn. Bhd
Lot 1, 3 & 5 Persiaran Kilang Perindustrian 17,
Pengkalan Maju Industrial Park,
31500, Lahat, Perak.


mudah-mudahan esok berjalan dengan lancar...amin
doakan saya ye kengkawan...hahaha ada ke kawan aku ni...rindu siti nor mastura...tunang yang saya cintai dan kasihi...esok doakan saya ye dan temankan saya walaupun kita jauh....

ok semua terima kasih...

Tuesday, 5 June 2012

Sapura Kencana Petroleum

Corporate Overview (introduction)



Logo Syarikat

SapuraKencana Petroleum Bhd (SapuraKencana) is one of the world's largest integrated oil and gas services and solutions provider. The Group's principal business include providing end-to-end solutions and services to the upstream petroleum industry, and covers activities such as installation of offshore pipelines and structures, fabrication of offshore structures, accommodation and support vessels, drilling vessels, hook-up and commissioning, topside maintenance services, underwater services, offshore geotechnical and geophysical services, project management, diving services, offshore support services, infrastructure and specialised steel fabrication works.
With a workforce of over 9,000 people, the Group's global presence can be seen in over 20 countries ranging from Malaysia and China to Australia, Middle East, America, Brazil and beyond.
ini Ibu Pejabat Kencana Petroleum....
Seperti pengenalan di atas...di sini la bermulanya peluh2 aku akan menitik untuk mencari rezeki di atas muka bumi ini...Alhamdulillah, hari ini (5 jun 2012) aku melangkah ke alam pekerjaan...yesss
aku di letakkan di bahagian grinder, perlahan-lahan aku akan mendaki gunung yang tinggi untuk meletakkan diriku di posisi juruteknik di Kencana Petroleum... 
Ya Allah, Kau permudahkan segala urusan aku di dunia ini...Amin
produk yang dihasilkan dihantar di sini la...

























Dato' Mokhzani bin Mahathir - Executive Chairman

























sekian,terima kasih :)


Monday, 4 June 2012

siti normastura wajib baca

assalamualaikum


betul kata orang, bila dah bertunang ni, banyak sangat dugaan yang akan datang.. kadang dugaan tu yang menguatkan lagi ikatan.. tapi kadang kadang rasa tak perlu nak teruskan.. berdoalah sebaiknya.. mohon lah padaNya...


apa pun dugaan yang datang antara pasangan itu, harus kuat, harus bersama sama berbincang, harus saling memahami, harus bertolak ansur, harus buang rasa keras hati, harus fikir masa hadapan, harus fikir maruah kaluarga, harus selalu ingat impian yang pernah di bina dahulunya, harus mendoakan kesejahteraan masing masing ;')

alhamdulillah...lagi 6 bulan 2 minggu dan 4 hari lagi...dup dap dup dap...mastura selalu cakap,afiq ni x de perasaan ke...rileks je...hahaha 

seorang lelaki tidak perlu menunjukkan kerisauannya kepada sesiapa pun...ini kerana dia akan menyebabkan pasanagnnya turut bimbang sekali...

Allah sentiasa berada di sisi HambaNya...senjata orang Islam kan adalah doa...



okeyy..terima kasih semua yang membaca....






Saturday, 2 June 2012

hari bersama cik tunang sayang

assalamualaikum

saban bulan, saban minggu, saban hari, saban jam, saban minit dan saban saat tidak berjumpa cik tunang saya, alhamdulillah hari ni dalam sejarah dan ia telah tertulis di luh mahfuz, saya muhammad afiq tunangnya siti normastura akhirnya bertemu di majlis persandingan sahabatnya, kak yein dan suami. Bestnya hari ni. Mula2 saya jemput cik tunang di bidor. Di situ bermula lah perjalanan kami menuju ke dewan JKR di sitiawan. Huhuhu...!!! Dalam perjalanan banyak celoteh,luahan,idea dan sebagainya. Kami ditemani oleh Adik cik tunang. Hahaha...!! Setibanya di majlis,ape tunggu lagi,makan la dulu...hahaha walaupn x jumpa pengantin,tp jejak-jejak kami ada di sana. Seterusnya, kami menuju ke Mydin Meru yang baru dibuka selama 2 minggu. Cik tunang mencari barang persiapan majlis pernikahan kami pula. hehehe. Setelah itu,kami menuju ke rumah ibu Kak Diana iaitu akak ipar siti normastura. Ape lagi,makan la dulu. Eh,bukan la...bersalaman dengan bakal famili...hahaha lepas tu saya ape tunggu lg, menuju ke set buffet...amik pinggan,ceduk nasi n lauk...hahaha lapar saje si afiq ni..hahaha sembang punya sembang da kul 5.30...cepat bebeno masa berlalu...

ingat,cerita ini belum abis lagi..tunggu sambunagannya dari Siti NorMastura

selamat membaca ye...cerita ni best kn...hahaha